In maart ’16 mag ik als programmamaker/trainer de 25e editie van Leiderschap voor Vrouwen (LVV) begeleiden. Vandaag heb ik weer een aantal intakes gedaan om voorafgaand aan de start te verkennen wat de leervraag van de deelnemers is.

Wat een gave gesprekken zijn dat toch. Een feestje om te doen. En het mooie is dat leren al een extra dimensie krijgt door het ‘doen’ van deze intake. “Waarom wachten tot maart als je nu al kan beginnen op basis van het intake gesprek!”.

Het Leiderschap voor Vrouwen programma bevat veel verschillende thema’s en onderdelen die allemaal een link hebben naar -persoonlijk- leiderschap. En dat sluit aan bij de leerwensen van de deelnemers, zo hoor ik terug in de intake gesprekken. Iedereen kijkt met z’n eigen, veelal gekleurde, bril naar leiderschap en naar zichzelf als leider. En de kleur van die bril wordt veelal sterk bepaalt door de werk context en andere omgevingsfactoren.

Maar welke rol neem je daar zelf in? Wat past jou als leider?

Overeenkomsten en verschillen worden duidelijk. Deze diversiteit van deelnemers maakt het programma waarde-vol, krachtig en geeft een vruchtbare leeromgeving. De gemene deler van deze LVV deelnemersgroep is dat het allemaal vrouwen zijn. “Een bewuste keuze “, zo vertellen deelnemers.

Welke specifieke dilemma’s hebben vrouwen met het thema Leiderschap? Ik heb daar wel een beeld bij en de intake gesprekken bevestigen dat beeld. Als je meer wilt weten en/of wilt verkennen of het programma jou zou passen, bel me dan eens 06 83 58 84 50!