Het begin

Het is de herfst van 2012. Ik ben een weekje over uit Engeland en samen met vrienden zijn we bij Pannenkoekenhuis Rhijnouwe in Bunnik. Na afloop spelen de kinderen nog even in de speeltuin. “He Sjoerd Bakker, jij hier!?” hoor ik mijn vriendin Nicole zeggen. Ik heb die naam wel eens gehoord, maar kan hem niet plaatsen. Na een tijdje stelt Nicole ons aan elkaar voor: “jullie moeten elkaar echt ontmoeten!’ “Hoi, ik ben Sjoerd Bakker, directeur van ICM Opleidingen & Trainingen. Ow ja, daar ken ik je van …. “He, Marianne van Munster? Ik ken je niet en ik ken je heel goed. Jeetje wat ben jij actief op social media! Je woont nu toch in Engeland?”.

De ontmoeting smaakt naar meer.

Ik schrijf, jij praat!

De tweede keer dat we elkaar ontmoeten is bij Sjoerd op kantoor bij het ICM in Utrecht. Het zal de kerstvakantie van 2013 geweest zijn. Bij het weggaan, loopt Sjoerd nog even mee. ‘ik zou best een keer een boek wil schrijven, maar ja …. schrijven is best een drempel voor me’. “Ik schrijf jouw boek wel, jij praat”, roep ik hem na bij het weglopen. De tijd verstrijkt en zo nu en dan ontmoeten we elkaar op social media.

En dan is het ineens januari 2015. Verhuizing achter de rug, kinderen op school aan het wennen, Marcel weer aan het werk in Oss. We zijn weer terug in Nederland. Ik schrijf me in bij de KvK om als zelfstandig professional te gaan werken. Met regelmaat ontmoeten Sjoerd en ik elkaar in 2015. We delen onze netwerken en kennis. We dromen over plannen om samen iets moois neer te gaan zetten. We willen delen en geven. Creëren en waarde toevoegen.

In 2016 neemt Sjoerd afscheid als directeur van ICM Opleidingen & Trainingen na 16 jaar met hart en ziel verbonden geweest te zijn. Het moment van ‘samen’ lijkt steeds dichter bij te komen. …

2016

Het is de herfst van 2016. Bij Hotel Mitland in Utrecht brainstormen we over wat ons drijft, wat ons raakt, wat ons energie geeft, wat we willen achterlaten, wat we moeilijk vinden, waar we blij van worden. We praten over opvoeden, over gezondheid, over vergankelijkheid. Over leiderschap en managen. Over leven lang leren en hoe dat toegankelijk te maken voor iedereen. We openen onze netwerken voor elkaar en creëren meerwaarde voor elkaar en onze omgeving. We ontdekken dat er misschien wel meer te doen is samen …… De mevrouw die bedient bij Hotel Mitland kent ons ondertussen. “We moeten haar ook een plek geven hoor Sjoerd als dit allemaal gaat lopen!”, zeg ik. Ik weet haar naam nog niet, maar de volgende keer ga ik er naar vragen!

Wordt vervolgd …..