Ken je dit boek al? Toen ik er van hoorde dacht ik: dit zou zo maar eens op mij kunnen slaan! Ik ben immers al een Duizend Dingen Doekje en een Parelketting Rijger. Een Renaissance Soul zou daar prima bij passen.

Want het blijkt dat het in de Renaissance helemaal niet zo gebruikelijk was om slechts 1 ding te doen. 1 functie te hebben. Dat de professionals van die tijd ‘Met Andere Ogen’ (de blog die ik schreef namens de Baak) leerde kijken door de breedte op te zoeken. Van het leven, van werken. Helemaal zo gek nog niet!

En zo worden die inzichten van toen nu nog gebruikt in bijvoorbeeld trainingen. Om een week van plek te wisselen met een andere professional. In leiderschap trajecten is dat een mooie en verfrissende manier van leren. Of kinderen die een week co-CEO van een bedrijf mogen zijn. Even voelen hoe het is op die andere stoel. Nieuwe blikken op de werkelijkheid van de ander. Wauw: dat zal verruimend zijn! Ik snap niet dat bedrijven dit niet zelf massaal gaan faciliteren en inrichten. Kruisbestuiven. Intern en extern. Branche overstijgend. Ik heb dat zo geregeld volgens mij. En kan de begeleiding ook doen. Maar wel op zo’n manier dat ik het al doende weer wegleer aan de organisaties, zodat ze het snel zelf kunnen. Zonder mij. Eigenaarschap en zelfsturing dus, want daar geloof ik in. He, creëer al schrijvend een nieuwe dienst 🙂 Weet me te vinden als je eens verder wilt verkennen. Of delen wat jij al doet: dan kan ik er weer een blog over schrijven en zo het licht op jou laten schijnen!

Een paar highlights uit het boek:

The Renaissance Soul, the guide to leading a creative, passionate, and multifaceted life—big enough to embrace all your dreams

Are you unwilling to settle on doing just one thing “for the rest of your life”? Do you jump at the chance to learn something new—or, after achieving success in one field, find yourself yearning for new challenges and looking around for something different to do? If so, you may be a Renaissance Soul. The Renaissance Soul is the first book devoted to this personality type, and in this updated edition—in paperback for the first time— author Margaret Lobenstine offers a life-planning strategy perfectly in tune with those who fear becoming “a jack-of-all-trades and master of none.” Discover how to design a vibrant, fulfilling life and how to:

• Manage your time the Renaissance Soul way
• Thrive on many interests without feeling scattered or overwhelmed
• Pursue your passions even if they “don’t pay”
• Carry your dreams forward no matter what your day job is