We merken het aan alle kanten. Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid leeft in Nederlandse bedrijven. Op alle sociale media zijn deze thema’s meer aanwezig dan ooit tevoren. Het momentum is daar!

‘He, he, eindelijk!’ hoor ik je zuchten. Want jij weet al tijden dat als je lekker in je vel zit, letterlijk en figuurlijk, je veel meer plezier ervaart in leven en werken. Dat als je aandacht geeft aan alles (*) in jou, je met alle nieuwe inzichten stappen zal zetten in de richting van ‘lekker in je vel’ en meer vitaliteit. Met als gevolg dat je duurzaam inzetbaar bent en blijft. Iets waar je directie omgeving maar zeker ook je werkgever of je eigen bedrijf blij van wordt. Niets fijner dan een intrinsiek gemotiveerde en bewust medewerker/ondernemer.

Alleen ….. ondanks je intrinsieke motivatie en je bewustzijn op ‘vitaliteit’ lukt het niet. Soms wel, dan weer een tijd niet. Een ritmiek ontbreekt. Het is zo druk op het werk of thuis. Je ervaart stress. Tijd tekort. In veel gevallen schiet je vitaliteit er bij in. Herkenbaar nietwaar? Want je weet best wat je te doen hebt om vitaal te worden, te zijn en te blijven. Alleen het ook echt gaan doen, tja ?

Hoe kom je dan van denken over naar doen? Hoe kom je van dromen naar realiteit? Van idee naar output. Interessant om te zien dat deze dynamiek ‘van denken naar doen’ op heel veel gebieden in je leven en in je werken kan spelen. Wat een winst als het je lukt om dat mechanisme te doorgronden! Als jij de sleutel in jezelf gaat vinden!

Ik weet uit ervaring dat als jij die stappen zet in de richting van een betere totaalbalans en meer vitaliteit, jouw thuis en werkomgeving daar ook iets van gaat merken. Sterker nog, ze zullen samen met jou mee veranderen en vitaler worden. En daar hoef jij niets aan te doen, dat gebeurt automatisch. Alsof jouw vitaliteit besmettelijk is. Hoe mooi is dat!?

Van vitale medewerkers naar vitale teams en organisaties. Het lijkt makkelijk gezegd …..en dat is het ook. Want alles wat nodig is, is slechts 1 mens. Jij! Jij die kiest om je vitale wel-zijn serieus te nemen. En hoe? Door te gaan doen! Ik denk graag eens met je mee hoe je van inzichten naar doen! en resultaat kan komen. En als de inzichten nog ontbreken, dan gaan we daar eerst naar op zoek. En ben je verantwoordelijk voor een organisaties en wil je die vruchtbare bodem creëren voor je medewerkers? Ik denk graag mee.

(*) en met alles bedoel ik dat je alle intelligentie systemen in je lichaam gebruikt. Vanuit een holistische (holos = heel) visie en vanuit de meervoudige intelligenties in de mens.